Tavoite ja erikoistumispisteet

Tavoite ja kohderyhmä

Koronan myötä kansallista koulutusta sydäntautien osalta on ollut rajatusti tarjolla ja tarjoamme tiiviissä paketissa ajankohtaisesti tärkeitä ja käytännönläheisiä ohjelmakokonaisuuksia sydänpotilaita hoitaville ammattilaisille.

Kohderyhmänä ovat sydänpotilaiden hoitoon osallistuvat erikoistuvat ja erikoislääkärit mm. akuuttilääketieteen, anestesiologian ja tehohoidon, kardiologian, kliinisen fysiologian, lastentautien, radiologian, sisätautien, sydän- ja rintaelinkirurgian, työterveyshuollon, verisuonikirurgian ja yleislääketieteen aloilla. 

Erikoistumispisteet ja erityispätevyydet

Kokous toteutetaan virtuaalisena. Kokous on hyväksytty erikoistumiskoulutuksen teoreettiseksi kurssimuotoiseksi koulutukseksi 15 tunnin ajalta pääohjelman osalta (ei sisällä teollisuuden järjestämiä tilaisuuksia) seuraaville erikoisaloille:

Akuuttilääketiede 
Anestesiologia ja tehohoito 
Kardiologia 
Kliininen farmakologia ja lääkehoito 
Kliininen fysiologia ja isotooppilääketiede 
Kliininen hematologia 
Kliininen kemia 
Lastentaudit 
Nefrologia 
Neurologia 
Perinnöllisyyslääketiede 
Radiologia 
Sisätaudit / eriytyvä koulutus 
Sisätaudit / runkokoulutus 
Sydän- ja rintaelinkirurgia 
Työterveyshuolto 
Verisuonikirurgia 
Yleislääketiede 

Pisteet osallistumisesta saa osallistumispäivien ja sovellukseen kirjautumisen mukaisesti. Pisteitä saa päivittäin seuraavasti: keskiviikko 7 h ja torstai 8 h. Pisteitä ei anota lääke- ja laiteteollisuudenjärjestämille tukijasymposiumeille.

Muille erikoistumisaloille, joille ei ole järjestäjän taholta haettu pisteitä, sekä erikoislääkärien lisäkoulutusohjelmien ja/tai erityispätevyyksien pisteiden saamiseksi, tulee kouluttautuvan anoa pisteitä suoraan ao. alan alueelliselta vastuuhenkilöltä/kouluttajalta.

Miten pisteet saa?

Tunteja erikoislääkärikoulutuksen teoreettiseen koulutukseen saa rekisteröitymällä ja osallistumalla livetapahtumaan 14.-15.4.2021. Livetapahtuma on interaktiivinen; osallistujalla on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja kommentteja kokousalustan chat-osiossa.

eKevätkokouksessa on sähköinen arviointi- ja todistuskäytäntö. Ilmoittauduttaessa annettuun sähköpostiosoitteeseen lähetetään n. 2 vk sisällä kokouksesta linkki arviointilomakkeeseen. Todistuksen saa tulostettua lomakkeen täyttämisen ja lähetyksen jälkeen. HUOM, tulee täyttää tietokoneella (ei mobiililaitteella), jotta saat tulostettua todistuksen (ei voi tulostaa toisella käyttökerralla). 

Kokoustallenteet ovat katsottavissa 2 vk kokouksen jälkeen 30.4. saakka. Tallenteiden katselusta saa erillisen todistuksen, jossa tuntimäärä on 1/6 verrattuna livekurssiin. Todistukset tallenteiden katsomisesta saa toukokuussa 2021.  Sopimalla alueellisen erikoisalan koulutuksen vastuuhenkilön/kouluttajan kanssa täydentävästä tehtävästä (esim. oppimispäiväkirjasta), voi erikoistumistunteja saada myös tallenteista täydet tunnit.

Lisätietoja erikoislääkärikoulutuksen ammatillisesta jatkokoulutuksesta, teoriakoulutus: https://www2.helsinki.fi/fi/laaketieteellinen-tiedekunta/ammatillinen-jatkokoulutus/erikoistumiskoulutus/teoriakoulutus