Kevätkokous 2022

Alakko nää meitä? Suomen Kardiologisen Seuran Kevätkokous Oulussa 23.-25.3.2022

Oulussa yhdistyy historia ja tulevaisuus, kun kokoonnumme maaliskuussa Kevätkokoukseen meren äärelle Radisson Blu Hotel Ouluun. Keskiviikon ohjelma alkaa tulevan tutkijasukupolven kisalla, perinteisellä Progress Reportilla - jo 48. kerran. Päivä päättyy näkökulmiin kardiologiasta ansioituneiden tutkimuksen ja käytäntöjen edistäjien toimesta; saammeko esitellä arvon kollegat Airaksinen, Huikuri, Niemelä ja Nikus, jotka esittelevät, mitä haasteita ja mahdollisuuksia meillä on v. 2025. Kaikilla em. on muuten kiinnekohta Ouluun opiskelujen tai työuran merkeissä. Keskiviikkona myös oikovirtauksien tutkimisesta, elvytetyn potilaan tutkimuksista ja tahdistinpoliklinikan päänsärkyjä. Lisäksi kuulemme läppähoitosuosituksista, joista kardiologi ja sydänkirurgi yrittävät saada ”tolokkua” - saa nähä, tarvitaanko välillä erotuomaria tai mentaalivalmentajaa…?

Torstaina aloitetaan sessiolla tekoälystä ja digitalisaatiosta sydänsairauksissa, siirtyen Cool, Calm and Collected hallitsemaan akuuttitilanteita. Kuulemme lisäksi kansallisen sepelvaltimotautirekisterin uusimmat tulokset ja pohdimme, mitä tarkoittaa korkea sepelvaltimotautikuoleman ja -tapahtuman riski vuonna 2022? Ennen virittäytymistä Markku Mäkijärven State of the Heart luentoon "Koronapandemia ja sydän" sekä seuran sääntömääräiseen vuosikokoukseen pidämme kultturellin iltapäivämatinean nauttien yllätysohjelmanumerosta. Päivä päättyy mahtaviin pohojosen makuihin kevätkokousillallisella.

Perjantaita et voi jättää väliin, sillä tarjolla on tiiviisti tietoa muuttuneista hoitosuosituksista koskien niin keuhkoemboliaa kuin sepelvaltimotautia. Lisäksi ajankohtaista tietoa myokardiitista, sydänsarkoidoosista ja jättisolumyokardiitista.

Oulussa patsastellee vain toripolliisipatsas ja sitäkään ei tartte pelätä. Uijja ei tartte, mutta kahavia juuaan palijon, mm. kollegojen kanssa rupatellessa asiasta ja asian vierestä ja tutustuessa samalla kattavaan näyttelyyn. Ala siis meitä ja tuu maaliskuussa Ouluun ja kun Ouluun asti tulet, onkin helppo jatkaa matkaa kevätaurinkoisille rinteille / hiihtoladuille pohjoiseen. Matkaa laduille ja rinteisiin Iso-Syötteelle on n. 140 km, Rukalle n. 240 km, Leville n. 390 ja Ylläkselle n. 360 km Varaa siis kokouspäivät ja mahdollisia lomapäiviä kalenteriisi jo nyt. Jos perhe tulee perässä, kannattaa auto-junapaikat Ouluun/Kolariin/Kemijärvelle saakka varata ajoissa, ko. junapaikkoja on rajatusti saatavilla maaliskuussa.