Ajankohtaista ja uutisia

11.3.2022 Tervetuloa Ouluun!

Pidä huolta!

*Pidä etäisyyttä kun voit ja jos haastavaa, käytä maskia.

*Yski tai aivasta hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan.

*Saavuttuasi pese kädet heti.

*Pese tai desinfioi kädet usein päivän aikana.

Osallistujat ovat suurimmalta osin kahdesti/kolmesti rokotettuja ja toivomme tilaisuuteen osallistumista vain täysin oireettomana ja terveenä. Suosittelemme kirurgisten suu-nenäsuojien tai FFP2-maskien käyttöä luento- ja näyttelytiloissa tilanteissa, jos lähikontaktien välttäminen on haasteellista. Huomioithan, että kaikki henkilöt eivät voi terveydellisistä syistä käyttää maskia.


25.2.2022

Noudatamme Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) ohjetta tapahtumien hygienia- ja turvallisuuskäytänteistä.

Pohjois-Suomen AVI:n asettamat rajoitukset ovat voimassa helmikuun loppuun. Voimassa olevan ohjeen mukaisesti ”Lähikontaktien aiheuttaman tartuntariskin estämiseksi on tehtävä kirjallinen suunnitelma, joka on pidettävä nähtävillä. Näillä edellytyksillä yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat mahdollisia”. AVI:n tiedotteet: https://avi.fi/tiedotteet.

• Alueella on edelleen voimassa aluehallintoviraston määräys, joka velvoittaa laajasti erilaisten tilojen käytöstä vastaavia toimijoita ehkäisemään lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä. Määräys perustuu tartuntatautilain pykälään 58 d.

• Lisäksi koko Suomessa ovat voimassa 30.6.2022 asti tartuntatautilain yleiset hygieniavaatimukset, joiden tarkoituksena on parantaa terveysturvallisuutta: vaatimukset koskevat mm. asiakkaiden oleskelun mahdollisimman väljää sijoittelua ja asiakkaiden ohjeistamista hyvistä hygieniakäytännöistä.

• Mitään toimintaa tiloissa ei ole määräyksen myötä kielletty eikä esimerkiksi tietyn mittaisia turvavälejä edellytetä, vaan määräyksen tarkoitus on tehostaa terveysturvallisuustoimia. Toimija arvioi itse, millaisin toimin tartuntariskiä voi ehkäistä.

Terveysturvallisuuden varmistaminen, toimenpiteet:

• Kokoustilojen ilmastoinnissa on F7 suodattimet, jotka ottavat korvausilman ulkoa

• Ilmastointia on sovittu tehostettavan, samoin kuin siivousta (yleisten tilojen lisäksi mm. kokoussalien pinnat pyyhitään tauoilla).

• Tiloissa on muistutuksia hyvistä hygieniakäytännöistä ja saatavilla on maskeja ja käsidesiä.

• Saapumiset porrastuvat luonnollisesti mm. keskiviikkona, kun osallistujia saapuu pitkin päivää.

• Osallistujat ovat suurimmalta osin kahdesti/kolmesti rokotettuja ja toivomme tilaisuuteen osallistumista vain oireettomana ja terveenä. Suosittelemme kirurgisten suu-nenäsuojien tai FFP2-maskien käyttöä luento- ja näyttelytiloissa tilanteissa, jossa lähikontaktien välttäminen on haasteellista.


29.1.2022

Pohjois-Pohjanmaalla yleisötilaisuudet avataan -edellytyksenä laajat terveysturvallisuustoimet helmikuun loppuun

https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69931010

Kokousjärjestäjiltä vaaditaan kirjallinen suunnitelma lähikontaktien aiheuttaman tartuntariskin estämiseksi. Suunnitelmaa laaditaan yhdessä muiden toijmijoiden kanssa ja päivitetään sivuille mahdollisimman pian.

Ohjelmaa täydentävien tukijasymposiumiyritysten compliance ohjeiden mukaan ohjelmia/otsakkeita ei voida julkaista ennen sopimuksen allekirjoitusta ja ko. prosessi erityisesti suurissa yrityksissä vie kuukausiakin. Ohjelmat on rakennettu ja sisältö tiedossamme, mutta valitettavasti emme siis voi julkaista niitä ennen nimenomaista lupaa yrityksiltä. Sitä mukaa, kun ohjelmat vapautetaan julkaistaviksi, liitämme kutsut Tukijasymposium ohjelmat alasivulle sekä kokonaisohjelmaan.  


14.12.2021

Kokouksen ohjelma on nyt julkaistu ja löydät sen täältä. Tukijasymposiumien ohjelmat tulossa myöhemmin. Kokouksen ilmoittautuminen avautuu 3.1.2022.

 


25.11.2021

Kevätkokous tullaan järjestämään pelkästään f2f kokouksena eli osallistuminen on mahdollista vain paikan päällä. Esityksiä ei kuvata eli niitä ei ole saatavilla jälkikäteen tallenteina.

Seuraamme Suomen koronatilannetta ja viranomaistahojen ohjeistuksia tapahtumien järjestämisestä. Mikäli Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoipiirin alueella on maaliskuussa voimassaolevia rajoituksia koskien yleisötilaisuuksia, otetaan tilaisuudessa käyttöön koronapassi.

Ilmoittautuminen early-bird hintaan 31.1. mennessä / viimeistään 6.3.2022.

Ohjelma julkaistaan viikolla 50 ja pyrimme myös avaamaan tällöin ilmoittautumissivun.