Syksyn kattavin sydän- ja verisuonitautien koulutus digitaalisena on alkanut!

Yli 400 osallistujaa on osallistumassa ensimmäiseen virtuaalikokoukseen ja mukana on n. 30 lääke- ja hyvinvointiteknologian yritystä ja n. 100 heidän edustajaansa.

 

 

Tervetuloa eSyyskokoukseen 2020!

Aiemmasta poiketen, on Suomen Kardiologisen Seuran Syyskokous nyt eSyyskokous.

Poikkeuksellisesta tilanteesta johtuen, päätti Kardiologisen Seuran hallitus kesän alussa, että perinteinen syyskokous järjestetään digitaalisena versiona ja aiemmista ajankohdista poiketen marraskuussa, 17.-18.11.2020.

Seuran hallitus on yhdessä jaosten kanssa jälleen kerran luonut mielenkiintoisen ja laadukkaan ohjelman. Tiistaina 17.11. kokouksen pääteemana on sydämen vajaatoiminta. Sen rinnalla voi perehtyä kuvantamiseen, rytmihäiriöongelmiin sekä antitromboottisen hoidon ongelmatilanteisiin. Keskiviikkona 18.11. on mahdollista perehtyä mm. diabeetikon lääkehoitoon kardiovaskulaarisairauksien kannalta, äkillisten sydänkomplikaatioiden hoitoon sekä saada tuoretta tietoa ESC:n hoitosuosituksista. Lisäksi keväällä peruttu Progress Report -nuorten tutkijoiden kilpailu järjestetään eSyyskokouksen yhteydessä ”pitch” tyylisenä kisana.

Uskon, että digitaalisena versiona eSyyskokous tulee olemaan yhtä mielenkiintoinen ja vuorovaikutteinen koulutustapahtuman kuin perinteinen kokousmuoto. eSyyskokouksen kahta yhtäaikaista live striimiä voi tilanteen mukaan joustavasti seurata nettisovelluksen kautta sekä kotoa että työpaikalta ja kerrata tai katsoa rinnakkaisen striimin tallenteet muutaman päivän ajan kokouksen jälkeen. Perinteisen Syyskokouksen yhteisöllisyys on nytkin mahdollista, sillä digitaalinen kokousalusta ja sen mobiilisovellus tarjoavat mahdollisuuden kollegoiden ja luennoitsijoiden interaktiiviseen vuorovaikutukseen live-esitysten seurannan aikana.

eSyyskokouksen järjestäminen ei olisi mahdollista ilman yhteistyökumppaneita. Heitä voi nytkin tavata virtuaalisessa näyttelyssä ja samasta näyttelytilasta löytyy mielenkiintoista sisältöä ja tallenteita tukijoilta, esimerkiksi eri toimenpiteistä. Toivonkin, että kokousosallistujat kävisivät aiempaan tapaan innokkaasti tutustumassa näyttelyyn.

Aiempaan tapaan kokouksen yhteydessä järjestetään aamuisin ja lounasaikaan tukijasymposiumeja, joita kokousosallistujilla on mahdollista seurata reaaliajassa striimistä. Tukijasymposiumeja järjestetään myös iltasymposiumeina, jolloin tukijat voivat paikallisesti kutsua symposiumiin osallistujia laajemminkin, epidemiarajoitusten sallimissa rajoissa, sekä tarjota symposiumin jälkeen illallisen yhteydessä mahdollisuuden mukavaan yhdessäoloon ja keskusteluun.

Toivon, että osallistutte interaktiivisesti luennoilla keskusteluun ja esitätte luennoitsijoille kysymyksiä. Teillä on myös mahdollisuus tavata kollegoitanne virtuaalisesti ympäri maan. Kaikki on mahdollista uuden kokousalustan myötä. Tehdään yhdessä eSyyskokouksesta menestys!

Matti Niemelä
Suomen Kardiologisen Seuran puheenjohtaja