Tromboosijaos

Tromboosijaos kokoontuu normaalisti neljä kertaa vuodessa. Kokouksissa olemme keskustelleet koulutuksesta, koagulaatioon liittyvistä tutkimuksista ja uusista lääkkeistä.

Tromboosijaoksen kokoukset ovat olleet muodoltaan vapaita.


Kirjallisuus

Tätä kirjaa voisi suositella koagulaatiosta kiinnostuneille

Verstraete, Fuster, Topol. "Cardiovascular Thrombosis - Thrombocardiology and Thromboneurology", kirja joka käsittelee kahta uutta "subspesialiteettia". Erinomainen käsikirja hyytymisjärjestelmän häiriöistä, niiden diagnostiikasta ja hoidosta. Useita käytännön läheisiä katsauksia mm. trombolyysi- ja antikoagulaatiohoitoon, mukaan lukien uudet verihiutaleiden estolääkkeet ja niiden kombinaatiohoidot.

Lehdet

Lehtiä, joissa julkaistaan runsaasti veren hyytymistä sivuavia artikkeleita, ovat:

  • Circulation
  • Arteriosclerosis
  • Thrombosis and Vascular Biology
  • Blood
  • Thrombosis and Haemostasis
  • Uusin on ISTH:n lehti Journal of Thrombosis and Haemostasis

Kokouksia

International Society of Thrombosis and Haemostasis (ISTH) järjestää joka toinen vuosi n. 3000 tutkijan kokouksen, jossa erinomaisella tavalla perustutkimus kohtaa kliinisen tutkimuksen. AHA:n kokouksessa vuosittain on kardiologille tromboosin keskeisyyden vuoksi usein ajankohtaista asiaa tarjolla viimeaikaisista antitromboottisista lääketutkimuksista. Lisäksi vuosittain järjestettävässä ASH:n (American Society of Hematology) n. 1/3 esitettävistä aiheista liittyy tavalla tai toisella hyytymisjärjestelmään ja sen häiriöiden kliiniseen merkitykseen.


Uusia diagnostisia keinoja on kehitteillä verihiutaletoiminnan vierimittauksiin ja kokoveren hyytymispotentiaalin tutkimiseen. Antitromboottisia lääkkeitä on kosolti tulossa.

Tervetuloa mukaan toimintaan. Lisätietoja kokousajoista ja paikoista saat ottamalla yhteyttä puheenjohtajaan tai sihteeriin.