Hallitus vaihtui - lue puheenjohtajan tervehdys

Uusi hallitus - vanhat kujeet?

Karanteenien ja rajoitusten jälkeen koulutustoiminta on aktivoitunut kiitettävästi. Tuntuu ikään kuin tulppa olisi auennut koronakurimuksen jälkeen. Korona-ajalta peruuntuneita ja siirrettyjä koulutuksia ja kursseja järjestetään ja kalenteri on täynnä toinen toistaan kiinnostavampia tapahtumia. Koulutuksissa on ollut runsaasti osallistujia, joten koulutuksen ja tietojen päivittämisen tarvetta on selkeästi ja on mukava keskustella kollegojen kanssa livenä kasvokkain.

Seuran kevätkokous järjestettiin Oulussa maaliskuussa ja kokoukseen osallistui 175 lääkäriä. Kokouksen tieteellinen ohjelma sai positiivista palautetta. Lasse Kukkosen esitys tiimihengen luomisesta jäi monille mieleen. Kiitokset kuuluvat Oulun kollegoille erinomaisen fiiliksen ja tunnelman luomisesta. Juhlat jatkuivat aamuun asti ja bonuksena oli hotellin palohälytys, joka hälytti kaikki yövieraat aamuyöstä hotellin pihalle auringonnousua ihailemaan.   

Uusi hallitus aloitti toimintansa innokkaana. Toiminnan keskiössä ovat tuttuun tapaan koulutustapahtumat. Etäkokoukset alkavat jo monia kyllästyttämään ja erikoisalan yhteishengen luomisessa Seuran perinteiset tapahtumat ovat keskeisiä. Myös tieteellinen toiminta ja yhteistyö on tärkeää. Seura tukee tiedettä apurahoilla, joita nytkin on haettavana vielä toukokuun loppuun mennessä.

Syyskokous pidetään Helsingissä lokakuussa ja tieteellisinä teemoina keskiviikkona ovat sydämen vajaatoiminta sekä kardiogenetiikka. Ohjelma on mielestäni erinomainen ja kalenteriin kannattaa jo tässä vaiheessa varata aikaa kokoukselle 5.-7.10. Iltajuhlan teemana on lokakuun hengessä Oktoberfest, joten älkää unohtako pakata nahkahousuja ja muuta sopivaa rekvisiittaa matkaan. Prost!

Uutena puheenjohtajana toivotan kaikki lämpimästi tervetulleeksi mukaan Seuran aktiiviseen toimintaan esim. jaosten kautta tai osallistujana. Nähdään viimeistään syyskokouksessa!

Mika Laine
puheenjohtaja
mika.laine@hus.fi