Suomen Kardiologinen Seura isännöi kansainvälistä kardiologian kokousta

Suomen Kardiologinen Seura järjestää 10.-12.6. Helsingin Finlandia-talolla ”Nordic-Baltic Congress of Cardiology” -tapahtuman. Kyseessä on joka toinen vuosi pidettävä, järjestyksessä 27. Pohjoismaiden ja Baltian alueen maiden yhteinen tieteellinen kokous.

Kokouksessa käsitellään kardiologian aiheita laaja-alaisesti. Puhujat kertovat viimeisimmistä tutkimustuloksista ja hoitokäytännöistä, mutta tärkeä osa kokousta on myös alueellinen verkostoituminen. Tällä tavoin naapurimaat pääsevät jakamaan omia kokemuksiaan uusimmista hoidoista ja toimintamalleista. Mielenkiintoisia aiheita ovat esimerkiksi potilaiden hoitoon sitoutuminen, rasvamaksan yhteys sydänsairauksiin sekä läppäsairauksien ja sydämen vajaatoiminnan hoitojen uudet tuulet.

Kokoukseen on ilmoittautunut 425 lääkäriä ja 181 muuta terveydenhuollon ammattilaista. Luentoja pidetään rinnakkain kolmessa salissa, joista yhden ohjelma on suunnattu erityisesti hoitajille.  

Avajaisissa esiintyvät mm. Suomen Kardiologisen Seuran hallituksen puheenjohtaja Essi Ryödi, Euroopan Kardiologisen Seuran (ESC) presidentti Barbara Casadei ja eduskunnan edellinen puhemies Paula Risikko.  

Toimittajat ovat tervetulleita seuraamaan tapahtumaa. Erillistä lehdistön tiedotustilaisuutta tapahtumassa ei järjestetä.

Ohjelma:

https://www.nbcc2019.org/programme/

 

Mahdolliset yhteydenotot ja tiedustelut:

Anna-Mari Hekkala, Suomen Kardiologinen Seura, hallituksen jäsen, Suomen Sydänliitto ry

Puh. (09) 7527 5365, s-posti anna-mari.hekkala@sydanliitto.fi

ja

Essi Ryödi, Suomen Kardiologinen Seura, puheenjohtaja

Puh. (03) 3116 7993, s-posti essi.ryodi@sydansairaala.fi