Sydän- ja verisuonisairauksien hyvän hoidon pitää toteutua myös poikkeusaikoina

Sydän- ja verisuonisairaudet ovat yleisimpiä suomalaisten sairastamia kroonisia sairauksia. Tähän tautiryhmään kuuluvat muun muassa verenpainetauti, sepelvaltimotauti, sydämen vajaatoiminta, sydämen läppäviat ja sydämen rytmihäiriöt.

"Sairastuvuus ja kuolleisuus erilaisiin sydän- ja verisuonisairauksiin on laskenut dramaattisesti 70-luvulta alkaen lääketieteen, erityisesti lääkehoidon ja toimenpidehoitojen, kehityksen myötä. Tästä huolimatta esimerkiksi sepelvaltimotauti on edelleen varsin tappava tauti aiheuttaen vajaa tuhat kuolemaa alle 65-vuotiaiden joukossa vuosittain. Koko väestössä se on yleisimpiä kuolinsyitämme. Tärkein keino pienentää sydän- ja verisuonisairauksien esiintyvyyttä sekä pienentää kuolleisuutta edelleen on pyrkiä ennaltaehkäisemään sairauksien puhkeaminen hoitamalla riskitekijöitä ja toisaalta pyrkiä hoitamaan jo olemassa olevia sairauksia entistä tehokkaammin".

Lue Essi Ryödin haastattelu kokonaisuudessaan Helsingin Sanomien 27.9.2020 välissä ilmestyneestä Mediaplanet julkaisusta.

https://www.kansanterveys.fi/sydan/sydan-ja-verisuonisairauksien-hyvan-hoidon-pitaa-toteutua-myos-poikkeusaikoina