Tervetuloa

Minulla on ilo toivottaa teidät kaikki tervetulleiksi SKS:n syyskokoukseen Messukeskukseen! 

Kevätkokous vietettiin Oulussa ja jälleen kerran siellä huomattiin, kuinka tärkeää on päästä näkemään kollegoja ja vaihtamaan ajatuksia kasvokkain. Toivottavasti syyskokouksessa päästään yhtä rentoon ja vapautuneeseen tunnelmaan kuin Oulussa. Toivotan myös nuoret kardiologit ja kardiologiset hoitajat tervetulleiksi kokoukseen ja kehotan osallistumaan aktiivisesti Seuran monipuoliseen toimintaan. SKS:n kokoukset ovat erinomainen paikka luoda omaa ammatillista verkostoa ja tutustua kollegoihin ympäri Suomea.

Haluan antaa erityisen kiitoksen jaoksille ja ohjelmatyöryhmälle, jotka ovat luoneet korkeatasoisen ja mielenkiintoisen ohjelman. Aloitamme teemapäivällä, joka koostuu sydämen vajaatoiminnasta ja kardiogenetiikasta. Sydämen vajaatoiminnan diagnostiikasta ja hoidosta on tullut paljon uutta tietoa. Teemapäivässä on luentoja kattavasti sydämen vajaatoiminnan diagnostiikasta, kuvantamisesta ja geneettisten taustasyiden selvittämisestä. Satelliittisymposiumeissa käsitellään muun muassa vajaatoimintapotilaan ohjausta, hoitosuosituksia ja hypertrofisen kardiomyopatian sekä ATTR-amyloidoosin uusia lääkehoitoja. Ohjelmassa on myös ensimmäistä kertaa Hoitajasymposium, joka on suunniteltu yhdessä Suomen Sydänliiton kanssa.

Toinen koulutuspäivänä alkaa kahdella mielenkiintoisella kuvantamissessiolla, joissa käsitellään sydänlihaksen ja sepelvaltimoiden kuvantamista erityistilanteissa. Torstain ohjelmassa on myös mielenkiintoinen yhteissessio Suomen Psykiatriyhdistyksen kassa otsikolla ”Sydän ja mieli”. Tukijasymposiumeissa esitellään uusia tuulia esimerkiksi lipidien, sydämen vajaatoiminnan ja pulmonaalihypertension hoidosta.

Torstain ilta kannattaa varata kalenteriin iltatilaisuutta varten. Ohjelmassa on lokakuun teemaan sopien Oktoberfest ja tunnelmaa tuo aito nahkahousuorkesteri Wunderbaum boys. 

Viimeisenä koulutuspäivänä keskitytään rytmikardiologian aiheisiin esim. EKG:n tulkinnan ja tahdistinhoidon parissa ja tukijasymposiumeissa siihen, olisiko jo aika luopua oikean kammion tahdistuksesta sekä rytmin seurantaan aivoinfarktipotilaalla. Erittäin tärkeä ja ajankohtainen aihe on läppäjaoksen suunnittelema endokardiittisessio, missä on koottu aiheita kattavasti diagnostiikasta hoitoon. Muita sessioita on esimerkiksi akuuttikardiologian suunnittelema akuutti sydänsairaus ja muut elimet kokonaisuus, jossa pääsee kuulemaan luentoja laatikon ulkopuolelta.

SKS:n kokouksen aikana järjestetään perinteisesti kouluttajakokous. Lisäksi jaoksilla on omia jaoskokouksia, joihin toivotaan aktiivista osallistumista. Muistakaa käydä myös näyttelyssä. Sieltä saa virvokkeita ja kahvia luentojen lomassa ja voi samalla tutustua mm. uusiin sydänlääkkeisiin ja toimenpidekardiologian välineisiin.

Antoisaa ja yhteisöllistä syyskokousta kaikille!

Mika Laine
puheenjohtaja