Kevätkokous 2024

Tervetuloa Pikku-Finlandiaan Helsinkiin Kardiologisen Seuran kevätkokoukseen 10.-12.4.2024.

Suomen Kardiologisen Seuran Kevätkokouksen 10.-12.4.2024, Pikku-Finlandia, Helsinki, ohjelma on julkaistu ja ilmoittautuminen avattu. Käy katsomassa ohjelma täältä. Ilmoittautumisosion pääset tästä linkistä.

Kokous järjestetään pelkästään f2f kokouksena eli osallistuminen on mahdollista vain paikan päällä. Esityksiä ei striimata tai kuvata eli niitä ei ole saatavilla jälkikäteen tallenteina. 


Mitä luvassa? 

Aiemmista kokouksista saadun palautteen mukaisesti on päiviä hieman kevennetty ja mm. perjantaina on ohjelmaa vain yhdessä salissa. Aiheissa tuomme esille myös muuta kuin tiedettä, sillä siitähän lääkärin arki muodostuu; tieteen ja kliinisen osaamisen lisäksi omasta ja perheen hyvinvoinnista huolehtimista sekä kollegoiden ja työyhteisön kannustamista ja ihmissuhteiden hoitoa. Ihmissuhteita, sielua ja kroppaa voi hoitaa esim. torstai aamulla kardiologien aamujuoksulla Töölönrannan ympäri ja/tai jatkaa iltajuoksulla Oopperatalossa järjestettävään iltatilaisuuteen.

Kiehtooko sinua urbaanin asvalttiviidakon keskeltä löytyvä Töölönlahden keidas, jossa voisit hypähdellä kuin citykani ja verrytellä muhkeat lihaksesi tai kankeat kankkusi vetreään kuntoon päivän luentosali-istuntomaratonia varten? Osallistumalla ensimmäiseen kardiologien aamujuoksuun, valmentaudut samalla iltajuoksuihin, tai saat ainakin iltaa varten moraalisia pisteitä kulutettavaksi. Siispä trikoota päälle ja nauttimaan keväisestä aamusta, citymaisemista sekä kollegaseurasta Töölönrannan ympärijuoksuun. Mikä taktiikka tehoaa parhaiten; invasiivinen-, preventio- tai tahdistavataktiikka? Syntyykö juoksuun hyytymiä, heitätkö läppää, voittaako nuoruus tai keskitytkö kuvantamaan maisemia? Osaatko tahdistaa juoksusi, hallitsetko tankkauksen ja ravinnon, reagoitko akuutisti tai luotatko tunkeutuvaan tekniikkaan? Ja toki; kuka on ketterin ja kenellä on parhaat vermeet? Tervetuloa mukaan energiaa hakemaan! 
Kts. lisää juoksuista ja sosiaalisesta ohjelmasta täältä.


Mitä luvassa - kokouspaikka

Kokouspaikkana toimiva Pikku-Finlandia luo viehättävän ympäristön luentojen kuuntelemiselle luentosaleissa, jossa valkokankaan lisäksi voi välillä vilkaista takana näkyvää puistomaisemaa ja taasen kelohonkien katveessa aulassa voi tutustua mielenkiintoiseen ja ajankohtaiseen näyttelyyn. Kokouspaikka sijaitsee Helsingin keskustassa Töölönlahden rannalla ja tämä sallii esim. mieleisen majoituksen varaamisen kokouspaikan läheltä. Varaa vaikkapa majoitus life style tai boutique hotelliin ja ota oma kulta mukaan illalliselle Oopperatalolle torstain illalliselle.

Kokouksen kanssa on samoihin aikoihin useita koti- ja kansaivalisiä tilaisuuksia, mutta toivomme, että viehättävä paikka ja eriomainen ohjelma ja seura saa sinut valitsemaan kevätkokouksen. Miksi sitten kokouksissa on päällekkäisyyksiä? Seuran tilaisuuksien suunnittelu ja mm. tilavaraukset tehdään muutama vuosi etukäteen ja valitettavasti muilta kokousjärjestäjiltä ei aina saa tietoja heidän suunnittelemiensa tapahtumien ajankohdista, jotta päällekkäisyydet voitaisiin välttää. Kokouspaikkoja, joissa on niin kahta rinnakkaista ohjelmaa kuin näyttelyä varten tilaa, on hyvin rajatusti, joten myös. ko. potentiaalisten kokouspaikkojen varaustilanne vaikuttaa ajankohtiin. Pahoittelemme osaltamme tilannetta!


Mitä on luvassa - tieteellinen ohjelma?

Kokouksen yhteydessä järjestetään perinteinen Nuorten tutkijoiden Progress Report -kilpailu - jo 50. kertaa! Oletko itse nk. "entinen nuori" ja ollut joskus mukana kisaamassa ja muistat vielä esiintymiskihelmöinnin? Tule mukaan  kannustamaan nuoria tutkijoita, jotta varmistamme ja vahvennamme suomalaisen tutkimuksen kehitystä ja kehittäjiä sekä saamme tätä kautta myös lisärahoitusta sydäntutkimukseen ja -potilaiden hoitoon! Kisa käydään keskiviikkona ja palkinnot jaetaan torstaina Progress Report 50-vuotisjuhlasessiossa, jossa professori Juha Sinisalo antaa katsannon kardiovaskulaaritutkimuksen 50 vuoteen: Menneisyys, nykyhetki ja tulevaisuuden mahdollisuudet. Professori Marja Hedman puolestaan  kertoo voiton jälkeisestä matkastaan: Tutkijanurani Progress Report -kisan jälkeen.

Tieteellinen herkuttelu ei pääty tähän, sillä professori Juhani Junttila tuo The Lancet Commission of Sudden Cardiac Death -ryhmän Suomeen kokoustamaan ja samalla saamme nauttia korkeatasoisista esityksistä aiheen parissa torstaina 11.4. klo 9.45 alkaen. Kts. ohjelmasta aiheita tarkemmin täältä.

Seuran ohjelmat ovat korkeatasoisia ja ohjelmasta vastaavat ohjelmatyöryhmän apuna seuran jaokset, joiden toimihenkilöiden pyyteetöntä työtä kollegojen kouluttamiseksi haluamme kiittää! Tämän yhteistyön hedelmiä ohjelmassa ovat mm. perjantain pro-con sessio, keskiviikon Naisen sydänterveyden erityispiirteitä (preventiojaos) sessio sekä Kaikki keuhkoemboliasta - mitä aina halusit tietää mutta et kehdannut kysyä (invasiivisen kardiologian ja akuuttikardiologian jaokset) sessio. Nämä ovat vain poimintoja, joten käy katsomassa myös muut ajankohtaiset aiheet ohjelmasta!

Ohjelmatarjontaa täydentävät tukijasymposiumit, joiden ohjelmia, edes otsikoita, emme voi julkaista ennen tukijan lupaa. Sitä mukaa, kun ohjelmat vapautetaan julkaistaviksi, liitämme kutsut kokouksen nettisivulle. Seuraa siis sivuja ja hae täydennystä ammatilliseen osaamiseesi myös tukijoiden symposiumeista.

Tervetuloa!