Ajankohtaista ja uutisia

1.10.2021

Huhheijaa, osa rajoituksista on jälleen muuttunut, mutta nyt mennään hyvään suuntaan: Ravitsemisliikkeiden rajoituksiin muutoksia – kiihtymis- ja leviämisvaiheen rajoituksia kevennetään, kts. https://valtioneuvosto.fi/-/1271139/ravitsemisliikkeiden-rajoituksiin-muutoksia-kiihtymis-ja-leviamisvaiheen-rajoituksia-kevennetaan. Iltatilaisuuden kohdalta tämä merkitsee, että tanssilattia on nyt avoinna ja iltatilaisuuteen osallistuvat voivat päästää irti oman sisäisen Travoltansa.

Myös maskisuosituksia on päivitetty 30.9. https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/suositus-kasvomaskien-kaytosta-kansalaisille#tilanteet. Suositus perustuu nyt pääosin ihmisten omaan tilannekohtaiseen harkintaan. Alueelliset toimivaltaiset viranomaiset voivat antaa alueellaan omia täydentäviä tai rajatumpia suosituksia, jotka perustuvat heidän riskinarvioonsa ja valtuuksiinsa, huomioiden paikallinen ja alueellinen epidemiatilanne; Helsingissä suositellaan kasvomaskin käyttöä kaikille yli 12-vuotiaille. Tilaisuuksien järjestäjät voivat myös antaa omia suosituksiaan maskin käytöstä omissa tiloissaan ja näiden suositusten perusteluista.

Tilaisuuden järjestäjänä olemme arvioineet tartuntariskiä huomioiden mm. tartuntariskiin vaikuttavaa tilanteissa vietettyä aikaa ja tilassa olevien henkilöiden määrää ja rokotussuojaa sekä kokouspaikkakunnan koronatilannetta/-ohjeistuksia.

Osallistujat ovat suurimmalta osin kahdesti rokotettuja ja järjestelyissä on pyritty huomioimaan väljyys ja hygieniataso, joten arviomme mukaan kokous on vähäisen riskin tilaisuus. Viranomaissuosituksiin ja riskiluokitukseen pohjautuen suosittelemme, että kokoustiloissa käytetään maskia kunkin osallistujan/terveydenhuollon ammattilaisen oman harkinnan mukaan niissä tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa. Tällaisia tilanteita voivat olla mm. kokoontuminen näyttelyosastoille sekä kokouksessa järjestettävät tarjoilutilaisuudet. Näyttelyn osalta pidämme edelleen voimassa toiveen siitä, että tilanneharkinnan mukaan osastot on miehitetty yhdellä edustajalla ja muiden edustajien toivotaan käyvän keskusteluja osallistujien kanssa hyödyntäen avarat näyttely- ja muut tapahtumatilat, ts. pyritään estämään sumautuminen tilanteen niin vaatiessa. Maskin käyttöä suositellaan aina sisätiloissa henkilöille, jotka eivät ole saaneet kahta COVID-19-rokoteannosta, tai jotka eivät ole sairastaneet COVID-19-tautia alle 6 kuukautta aikaisemmin.

Majoittujat

Huomiona, että hotellihuoneiden tuotteita ei välttämättä ole saatavilla "normaaliin" tapaan johtuen korona-ajan haasteita hotelli- ja ravintolatoiminnalle ja rajoitusten purusta näin lähellä kokousaikaa.

Seuran päivitetty riskiarvio ja turvallisuusohje


24.9.2021

Uudenmaan kokoontumisrajoituksia ei olla jatkamassa lokakuussa - Suomen viimeiset kokoontumisrajoitukset päättymässä syyskuun lopussa, kts. uutinen https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69919783

Etelä-Suomen aluehallintovirasto ei uusimman tilannearvion perusteella jatka Uudenmaan kokoontumisrajoituksia lokakuussa. Koko Suomessa ovat edelleen voimassa tartuntatautilain yleiset hygieniavaatimukset, joilla parannetaan asiakas- ja yleisötilojen terveysturvallisuutta. Ravintolatoimintaa rajoitetaan edelleen alueellisesti valtioneuvoston asetuksella.

Kokouksen alkuun on alle 2 vk, joten muutoksia suunnitelmiin koskien osallistujakohderyhmää tai määriä ei enää tässä vaiheessa ennätetä toteuttaa. Pidämme myös voimassa kattavat terveysturvallisuustoimemme turvallisten kollega- ja asiakastapaamisten luomiseksi.

Kasvomaskien käytöstä ei ole annettu uusia suosituksia eli annetut suositukset ovat edelleen voimassa: "Suositellaan kasvomaskin käyttöä 12-vuotta täyttäneille aina joukkoliikenteessä ja muissa julkisissa liikennevälineissä esimerkiksi taksissa sekä aina julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa mukaan lukien koulut ja oppilaitokset peruskoulun 6. luokasta lähtien". Kts. lisää Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin suosituksista https://www.hus.fi/ajankohtaista/koronavirus-covid-19/koronavirusepidemiatilanne-rajoitukset-ja-suositukset


20.9.2021

Pidensimme ilmoittautumisaikaa ma 27.9. saakka. Paikan päällä ei enää voi ilmoittautua.


16.9.2021  PÄIVITETTY 24.9.

Tiedoksi osallistujille: HOTELLIN RAVINTOLA Open Lobby tulee olemaan avoinna päivittäin, tarkemmat ajat päivitetään myöhemmin. Open Lobbyssa on myynnissä kahvia, virvokkeita, pientä suolaista ja makeaa syötävää sekä muita kahvilatuotteita.


9.9.2021, turvaohje päivitetty 14.9.

Tapahtuman järjestäjänä olemme määritelleet yhdessä kokouspaikka Messukeskuksen toimijoiden kanssa kokoukseen osallistuvien henkilöiden altistumisen todennäköisyyttä, luonnetta, määrää ja kestoa. Näiden perusteella olemme arvioineet osallistujiin kohdistuvaa riskin suuruutta sekä suunnitelleet ja toteutamme toimenpiteitä, joilla osallistujiin kohdistuvia riskejä voidaan pienentää. Yleisesti riskien arvioinnin toimenpiteiden tavoitteena on pienentää riskit hyväksyttäviksi. Huolehdimme turvallisuudestasi, voit tutustua turvasuunnitelmiimme ohessa.

VIRANOMAISTAHOJEN OHJEISTUKSET

Olemme huomioineet järjestelyissä Valtioneuvoston ohjeen mukaisesti Etelä-Suomen aluehallintoviraston sekä Helsingin kaupungin määräämät kokoontumisrajoitukset yleisötilaisuuksien henkilömääristä ja tilojen käyttöä koskevista rajoituksista. Lisäksi noudatamme Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) ohjetta tapahtumien hygienia- ja turvallisuuskäytänteistä.

Lisätietoja:

AVI, kokoontumisrajoitukset: https://avi.fi/korona/kokoontumisrajoitukset-paikkakunnittain (sivustolla myös linkki THL ja OKM ohjeisiin koskien tapahtumia).

Helsingin kaupunki: https://www.hel.fi/helsinki/korona-fi/koronaneuvonta/voimassa-olevat-suositukset-ja-rajoitukset

Valtioneuvoston ohjeistukset: https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta/rajoitukset-ja-suositukset

Ravintoloita koskevat ohjeistukset: https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta/rajoitukset-ja-suositukset/ravintolarajoitukset.


7.9.2021

Etelä-Suomen aluehallintoviraston asettamat kokoontumisrajoitukset ovat lieventyneet 4.9. alkaen ja ovat nyt voimassa 30.9. saakka, kts. uutinen https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69917722. Lisäksi THL on valmistellut riskipotentiaalin arviointitaulukon, jota on mahdollista käyttää tukena arvioitaessa eri tilaisuuksiin liittyvää tartuntariskiä ja leviämispotentiaalia, kts. https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/arvio-tapahtumien-ja-kokoontumisten-koronavirukseen-liittyvasta-riskista. Tilaisuuksissa, jossa osallistujat ovat kahdesti rokotettuja, riski on taulukossakin arvioitua pienempi.

Mitä muuttuneet ohjeet tarkoittavat syyskokoukselle? Lyhyesti vastattuna sitä, että voimme kokoontua terveysturvallisesti rajatulla paikkamäärällä, joten ilmoittaudu heti ja varaa paikkasi kokoukseen! Ilmoittautumisten dead-line on 20.9. mutta paikat vahvistuvat ilmoittautumisjärjestyksessä. Myös majoitus- ja matkavaihtoehtoja on tänä aikana vain rajoitetusti saatavilla, joten nyt on aika tehdä myös näihin varaus.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto poistaa koronakoordinaatioryhmän suosituksen mukaisesti kategorisen kahden metrin turvavälivelvoitteen sisällä järjestetyistä tilaisuuksista, sisätilaisuuksiin voi ottaa väkeä enintään 50 % kapasiteetista. Kun isompaan luentosaliin mahtuisi 400 henkilöä, voimme nyt ottaa kuulijoita 200 osallistujaa ja pienempäänkin vastaavasti 200 paikan sijaan 100 osallistujaa, yhteensä voimme siis toivottaa tervetulleeksi sydämen asiaa kuuntelemaan 300 osallistujaa. Näyttelytiloina ovat avarat aula- ja salitilat, joihin mahtuisi ”normaaliaikana” 800 henkilöä, joten kahvittelemaan, kuulumisten vaihtamiseen ja lääke- ja laiteteollisuuden uutisia kuuntelemaan mahtuvat kaikki 300 osallistujaa sekä näytteilleasettajien edustajia n. 100 henkilöä. Ja kaikki terveysturvallisuus varmistaen tilojen riittävällä väljyydellä, tehostetulla siivouksella, tehokkaalla ilmanvaihdolla, kulunohjauksilla sekä yleisohjeistuksilla tms. toimilla, kts. kokouspaikan järjestelyistä tästä https://messukeskus.com/press-release/tilaisuutesi-messukeskuksen-kokoustiloissa-nain-palvelemme/.

Suosittelemme niin osallistujille kuin näytteilleasettajille kirurgisten suu-nenäsuojien pitämistä kokouksessa, mikäli turvavälejä ei jossain tilanteessa voisikaan varmistaa, kun innostunut ilmapiiri vallitsee ympärillä. Iltatilaisuuskin järjestetään - laulaminen ja tanssiminen on edelleen kieltojen listalla, mutta ehkä saamme tähänkin vielä Valtioneuvostolta lievennyksiä, jolloin hyräily, jammailu tai villimpi vapaustanssikin ovat sallittuja - aina omalla vastuulla silloinkin.

Toivomme tapahtumaan osallistumista vain, mikäli olet oireeton ja joko saanut molemmat rokotteet tai sairastanut koronan tilaisuutta edeltävien 6 kk aikana tai käytössä on tuore negatiivinen koronatestitulos (otettu enintään 72 h ennen tilaisuutta).

HUOM, paikan päällä ei enää voi ilmoittautua - joten toimi nyt!
24.8.2021, täsmennetty 31.8.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston asettamat rajoitukset tapahtumille ovat nyt voimassa 12.9. saakka. Uskomme siihen, että tapahtuma-alan rajoituksia tullaan purkamaan syyskokoukseen mennessä / koronapassit saadaan käyttöön. Jatkammekin syyskokouksen järjestelyjä luottavaisina ja toivotamme sinut tervetulleeksi syyskokoukseen 6.-8.10.2021. Kokoukseen on mahdollista osallistua vain paikan päällä; etäosallistumista yhdessä fyysisen kokouksen kanssa (hybridi) tai muuntamista virtuaaliseksi emme harkitse rajallisten resurssien takia.

Hyödynnä alennettu osallistumismaksu 31.8. mennessä! Osallistumismaksut laskutetaan vasta, kun tiedossa on kokousajankohdan mahdolliset AVI-rajoitukset, joten maksuja ei peritä, mikäli tilaisuus jouduttaisiin peruuttamaan. Tiedotamme mahdollisista muutoksista tapahtuman järjestelyissä 13.9. mennessä - otathan tämän huomioon myös omissa matka- ja majoitusvarauksissasi.

Seuraamme Suomen koronatilannetta ja viranomaistahojen ohjeistuksia tapahtumien järjestämisestä. Terveysturvallisuuden suunnittelussa noudatamme annettuja ohjeistuksia ja mm. luentosaleissa on väljennetty istuinpaikkoja. Tämän myötä osallistujia voidaan ottaa hieman tavanomaista vähemmän ja päätimme tiivistää kokouskohderyhmäksi ainoastaan lääkärit. Joudumme siis valitettavasti rajaamaan muut terveydenhuollon ammattilaiset pois kokouksen osalta. Näyttelyssä on osastot aiempaan tapaan, mutta näytteilleasettajien edustajia rajatusti ja kiinnostavia keskusteluja ajankohtaisuuksista voi käydä väljästi koko laajalla näyttelyalueella. Suunnittelussa ja tiloissa on myös huomioitu mm. tehostettu siivous, turvaetäisyydet ja mahdollisuus käsien desinfiointiin. Kokouspaikassa on tehokas ilmastointi ja ei kiertoilmanvaihtoa.

Toivomme tapahtumaan osallistumista vain, mikäli olet oireeton ja joko saanut molemmat rokotteet tai sairastanut koronan tilaisuutta edeltävien 6 kk aikana tai käytössä on tuore negatiivinen koronatestitulos (otettu enintään 72 h ennen tilaisuutta). Toive koskee niin osallistujia kuin näytteilleasettajien edustajia. Tarvittaessa tapahtuman osallistujilta voidaan edellyttää kirurgisten suu-nenäsuojien tai FFP2-maskien käyttöä. Mikäli kansallinen koronapassi tulee käyttöön ennen syyskokousta, otetaan se tapahtumassa käyttöön. Tarkempi ohjeistus annetaan ennen tapahtumaa.