Hyviä uutisia rajoitusten purusta

Hyviä uutisia! Etelä-Suomen aluehallintoviraston asettamat kokoontumisrajoitukset ovat lievenneet ja THL riskinarvio tilaisuuksien turvallisuudesta on julkaistu. Syyskokous järjestetään terveysturvallisesti ja paikkoja on rajatusti, joten nyt uskaltaa ja kannattaa varata oma paikka kuuntelemaan ja keskustelemaan hyvässä - ellei parhaassa - seurassa!

Etelä-Suomen aluehallintoviraston asettamat kokoontumisrajoitukset ovat muuttuneet 4.9. alkaen ja ovat nyt voimassa 30.9. saakka, kts. uutinen https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69917722. Lisäksi THL on valmistellut riskipotentiaalin arviointitaulukon, jota on mahdollista käyttää tukena arvioitaessa eri tilaisuuksiin liittyvää tartuntariskiä ja leviämispotentiaalia, kts. https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/arvio-tapahtumien-ja-kokoontumisten-koronavirukseen-liittyvasta-riskista. Tilaisuuksissa, jossa osallistujat ovat kahdesti rokotettuja, riski on taulukossakin arvioitua pienempi.

Mitä muuttuneet ohjeet tarkoittavat syyskokoukselle? Lyhyesti vastattuna sitä, että voimme kokoontua terveysturvallisesti rajatulla paikkamäärällä, joten ilmoittaudu heti ja varaa paikkasi kokoukseen! Ilmoittautumisten dead-line on 20.9. mutta paikat vahvistuvat ilmoittautumisjärjestyksessä. Myös majoitus- ja matkavaihtoehtoja on tänä aikana vain rajoitetusti saatavilla, joten nyt on aika tehdä myös näihin varaus.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto poistaa koronakoordinaatioryhmän suosituksen mukaisesti kategorisen kahden metrin turvavälivelvoitteen sisällä järjestetyistä tilaisuuksista, sisätilaisuuksiin voi ottaa väkeä enintään 50 % kapasiteetista. Kun isompaan luentosaliin mahtuisi 400 henkilöä, voimme nyt ottaa kuulijoita 200 osallistujaa ja pienempäänkin vastaavasti 200 paikan sijaan 100 osallistujaa, yhteensä voimme siis toivottaa tervetulleeksi sydämen asiaa kuuntelemaan 300 osallistujaa. Näyttelytiloina ovat avarat aula- ja salitilat, joihin mahtuisi ”normaaliaikana” 800 henkilöä, joten kahvittelemaan, kuulumisten vaihtamiseen ja lääke- ja laiteteollisuuden uutisia kuuntelemaan mahtuvat kaikki 300 osallistujaa sekä näytteilleasettajien edustajia n. 100 henkilöä. Ja kaikki terveysturvallisuus varmistaen tilojen riittävällä väljyydellä, tehostetulla siivouksella, tehokkaalla ilmanvaihdolla, kulunohjauksilla sekä yleisohjeistuksilla tms. toimilla, kts. kokouspaikan järjestelyistä tästä https://messukeskus.com/press-release/tilaisuutesi-messukeskuksen-kokoustiloissa-nain-palvelemme/.

Suosittelemme niin osallistujille kuin näytteilleasettajille kirurgisten suu-nenäsuojien pitämistä kokouksessa, mikäli turvavälejä ei jossain tilanteessa voisikaan varmistaa, kun innostunut ilmapiiri vallitsee ympärillä. Iltatilaisuuskin järjestetään - laulaminen ja tanssiminen on edelleen kieltojen listalla, mutta ehkä saamme tähänkin vielä Valtioneuvostolta lievennyksiä, jolloin hyräily, jammailu tai villimpi vapaustanssikin ovat sallittuja - aina omalla vastuulla silloinkin.

Toivomme tapahtumaan osallistumista vain, mikäli olet oireeton ja joko saanut molemmat rokotteet tai sairastanut koronan tilaisuutta edeltävien 6 kk aikana tai käytössä on tuore negatiivinen koronatestitulos (otettu enintään 72 h ennen tilaisuutta).

HUOM, paikan päällä ei enää voi ilmoittautua - joten toimi nyt!