Ohjelma

Kts. koko ohjelma tästä

Kokous järjestetään virtuaalisena ti-ke 17.-18.11.2020. Suorat lähetykset näkyvät verkossa ohjelma-ajoituksen mukaisesti tiistaina 17.11. klo 8.00-17.15 ja keskiviikkona 18.11. klo 8.00-17.30. Näyttely on avoinna virtuaalikokouksen ajan 17.-18.11. ja lisäksi näyttelysisältöihin pääsee tutustumaan pe 20.11. klo 18 saakka, mutta käytössä ei tällöin ole vuorovaikutteisuutta.

Ajankohtaisesti tärkeitä ja käytännönläheisiä ohjelmakokonaisuuksia

Koronaepidemian takia kansallista koulutusta sydäntautien osalta on ollut rajatusti tarjolla. Kardiologian eSyyskokous tarjoaa tiiviissä paketissa ajankohtaisesti tärkeitä ja käytännönläheisiä ohjelmakokonaisuuksia sydänpotilaita hoitaville ammattilaisille. Osallistumalla kokoukseen voit päivittää omaa ammattitaitoasi, mistä hyötyvät sinun lisäksesi sekä potilaat että työyhteisösi. Olethan mukana!

Kutsumme kardiologian erikoisalan lisäksi myös muiden erikoisalojen sekä perusterveydenhuollon ammattilaisia osallistumaan ja päivittämään tietoja sydänpotilaiden hoidosta. Voit osallistua ohjelmaan halutessasi molempina päivinä tai joustavasti kiinnostuksesi mukaan vain toisena päivänä tai sessioittain (puoli pv). Ohessa muutamia poimintoja mielenkiintoisesta ohjelmasta tietojaan päivittäville:

Tiistai 17.11.

 • sydämen vajaatoimintapotilaan hoito -teemapäivässä saat kattavan koonnan sydämen vajaatoiminnan diagnostiikasta sekä potilaiden kokonaisvaltaisesta hoidosta
 • tukijasymposiumeissa mielenkiintoisina aiheina esimerkiksi julkisen ja yksityisen sektorin välinen kumppanuus

Keskiviikko 18.11.

 • ESC:n uudet hoitosuositukset käytännönläheisesti: diabetes, dyslipidemia, SVT ja keuhkoembolia
 • tukijasymposiumeista tietoa mm. kardiovaskulaarisairauden vaikutuksesta diabeetikon lääkehoitoon sekä hoitosuosituksia sepelvaltimotaudista

Nauti kokouksesta

Tee päivästä hitusen spesiaalimpi ja tilaa vaikkapa Foodoralta kokouspäivän lounas. 

Hmh…Ohjelma suoratoistona tai tallenteena myöhemmin?

Kannattaa osallistua livelähetykseen ohjelmassa ilmoitettuun aikaan, jotta osallistujalla on mahdollisuus mahdollisimman interaktiiviseen osallistujakokemukseen; livelähetyksen aikana on mahdollista osallistua kommentointiin ja esittää kysymyksiä luennoitsijoille, ja miksei muille osallistujillekin, kirjoittamalla kommentti keskusteluosioon ohjelmaruudun vieressä tai vaikkapa seurata ohjelmaa tietokoneen näyttöruudulta koko sivun näkymänä ja käydä keskustelua älypuhelimen kautta avatulla tapahtuma-alustalla.

Mobiili app

Lääkäri- ja näytteilleasettajahintaan sisältyy lisäksi EventosMobile sovellus, josta voit katsastaa jo kokousta edeltäen, onko osallistujissa tuttuja kollegoja. Sovelluksen voit ladata sovelluskaupastasi, lähetämme sovelluksen lataustiedot sekä salasanan mobiilisovelluksen kirjautumiseen 2-4 pv ennen kokousta. Sovelluksessa on käytettävissä kätevästi mm. esitysdiojen katsominen, ohjelmatallenteiden katsominen jälkikäteen, ohjelma, virtuaalinen näyttely, yleisinfo, uutiset ja palautteen anto.

 

Tiistain 17.11. pääteemana on sydämen vajaatoiminta. Ohjelman pääteeman ovat suunnitelleet sydämen vajaatoiminta ja preventiojaokset. Kaikki pääotsakkeet päivittäin alla:

Tiistai 17.11.

Ohjelmasali A

 • Sessio 1. Miten hoidan: vajaatoiminnan kliininen kuva ja lääkehoito
 • Sessio 3. Sydämen vajaatoiminnan preventio ja kokonaisvaltainen hoito
 • Sessio 5. Vaikean sydämen vajaatoiminnan hoito

Ohjelmasali B 

 • Sessio 2. Kuvantaminen kardiomyopatioissa (kardiovaskulaarikuvantamisen jaos)
 • Sessio 4. Sydän läpättää (rytmikardiologian jaos ja tromboosijaos)
 • Sessio 6. Antitromboottisen hoidon pulmatilanteita (tromboosijaos)

 

Keskiviikko 18.11.

Ohjelmasali A

 • Sessio 7. Katastrofin aineksia (akuuttikardiologian jaos)
 • Sessio 9. Katastrofin hoitoa
 • Sessio 11. Perinnölliset rytmihäiriösairaudet (synnynnäisten sydänsairauksien jaos)

 

Ohjelmasali B

 • Sessio 8. Yhteissessio yhteistyössä THL:n kanssa.
  Osa 1. Iskeemisen sydäntaudin laaturekisteri Suomessa
  Part 2. National Quality Register for CAD of Sweden
 • Sessio 10. ESC:n uudet hoitosuositukset - mikä muuttuu käytännön tasolla?
 • Sessio 12. Progress Report Young Investigators Competition

 

Lisäksi kokouksen yhteydessä järjestetään lääke- ja laiteteollisuuden taholta tukijasymposiumeja, joiden ohjelman Suomen Kardiologisen Seuran ohjelmatoimikunta on arvioinut ja hyväksynyt.

Tukijasymposiumit tiistai 17.11.

Tukijasymposiumit keskiviikko 18.11.