Kordelinin säätiön Helinä Wähän rahaston apurahat lasten sydänsairauksien tutkimukseen haettavissa tammikuussa

Alfred Kordelinin säätiön Helinä Wähän rahaston apurahat ovat haettavissa 1. tammikuuta 2024 alkaen. Rahaston tarkoituksena on tukea sydänsairaiden lasten hoitoa ja alan tutkimusta.

Rahastosta myönnetään enintään kaksi henkilökohtaista apurahaa korkeatasoiseen, uusiin ratkaisuihin tähtäävään lasten kardiologian lääketieteelliseen, sekä kliiniseen että translationaaliseen tutkimukseen.

Työskentelyapuraha lastenkardiologeille ja lastenkardiologeiksi erikoistuville

Apurahaa voivat hakea lastenkardiologit ja lastenkardiologeiksi erikoistuvat lääkärit. Apuraha on tarkoitettu 3-6 kuukauden työskentelyyn. 6 kuukauden apurahan suuruus on enintään 14 000 euroa. Apurahaa voi käyttää reagenssi-, laboratorio-, kuvantamis- ja muihin tutkimuskuluihin sekä tieteellisiin kokouksiin osallistumiseen. Apurahaa ei voi hakea laitteiden ostamiseen.

Haku tammikuussa 2024

Hakuaika on 1.-31.1.2024. Haku päättyy 31.1. klo 16.00 Suomen aikaa. Päätökset apurahoista julkaistaan huhtikuun 2024 alussa. Hakulomake ja lisätiedot www.kordelin.fi

Alfred Kordelinin säätiö on yksityinen yleishyödyllinen apurahasäätiö. Säätiö jakaa vuosittain apurahoina ja palkintoina kuusi miljoonaa euroa. Helinä Wähän rahasto on yksi seitsemästätoista Alfred Kordelinin säätiön kaupunki- ja kohderahastosta. Säätiö on jakanut apurahoja ja palkintoja yhtäjaksoisesti vuodesta 1920 alkaen.

Lisätiedot:

Helinä Wähän rahaston asiamies
apurahakoordinaattori Saara Terva
Alfred Kordelinin säätiö
saara.terva@kordelin.fi
puhelin 040 125 3010